Verzekeringen

Verzekering

 

Als u een huis koopt, bent u verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten. Soms omdat dat wettelijk verplicht is, in andere gevallen omdat een hypotheekverstrekker het u oplegt. Andere verzekeringen zijn niet verplicht maar wel nuttig. 

 

Brand

 

Vroeger werden woonhuis- (of opstal-) en inboedelverzekeringen vaak brandverzekeringen genoemd. Tegenwoordig wordt die benaming niet veel meer gebruikt. De huidige opstalverzekeringen, tegenwoordig vaak woonhuisverzekering genoemd, en inboedelverzekeringen dekken ook méér dan alleen brandschade. Uw bezittingen zijn namelijk verzekerd voor schade ontstaan door o.a. brand, blikseminslag, storm, explosie en water. Klik hier voor informatie.

 

Glas

 

Met een glasverzekering kunt u uw ruiten verzekeren. Tegenwoordig worden ruiten vaak van dubbelglas gemaakt en die zijn veel duurder dan enkelglas. Een glasverzekering is dan ook geen overbodige luxe. En om de prijs hoeft u het ook niet te laten. Uw ruiten kunnen vaak voordelig meeverzekerd worden op uw woonhuis- of inboedelverzekering. Bij de keuze voor een glasverzekering is service erg belangrijk. Zodra er een ruit breekt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze snel hersteld is en wilt u dus binnen één dag een nieuwe ruit of noodvoorziening hebben. Lees hier alles over glasverzekeringen.

 

Huurhuis

 

Woont u in een huurhuis, dan zijn een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk. De premie en het verzekerd bedrag van uw inboedelverzekering worden vaak aan de hand van een inboedelmeter vastgesteld. Sommige verzekeraars bieden waardegarantie op uw huisraad, zodat onderverzekering zo goed als uitgesloten is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en u of uw gezinsleden (denk hierbij ook aan huisdieren) kunnen per ongeluk schade aan derden berokkenen. Vaak gaat het om kleine bedragen, maar schades kunnen ook oplopen tot miljoenen. Voor een paar euro per maand kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten waarmee u voor schade aan derden verzekerd bent. Meer weten over huurhuisverzekeringen? Klik hier.

 

Inboedel

 

De premie en het verzekerd bedrag van uw inboedelverzekering worden vaak aan de hand van een inboedelmeter vastgesteld. Sommige verzekeraars bieden waardegarantie op uw huisraad zodat onderverzekering zo goed als uitgesloten is. Als uw huis goed beveiligd is en u bent in het bezit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dan krijgt u bij veel verzekeraars bovendien korting op uw inboedelpremie. Door uw huis te beveiligen geeft u inbrekers minder kans om uw woning binnen te dringen en het bespaart u dus ook op uw verzekeringen. Hier vindt u alles wat u moet weten over inboedelverzekeringen.

 

Opstal

 

Uw huis is een kostbaar bezit en kan op veel manieren zwaar beschadigd raken. Met een woonhuis- of opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade die ontstaat door o.a. brand, blikseminslag, storm, explosie, water, olie, rook en roet. Sommige verzekeraars bieden waardegarantie, waardoor onderverzekering zo goed als uitgesloten is. Klik hier voor meer informatie.

 

Woonhuis

 

Als u huiseigenaar bent, zijn 3 verzekeringen noodzakelijk: een inboedel-, woonhuis- en aansprakelijkheidsverzekering. Met een woonhuis- of opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade die ontstaat door o.a. brand, blikseminslag, storm, explosie, water, olie, rook en roet. Sommige verzekeraars bieden waardegarantie waardoor onderverzekering zo goed als uitgesloten is. De meest complete gids voor woonhuisverzekeringen vindt u hier.

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Schuytgraaf
Boechorst
Dragonder Oost
Kanaaloevers
Nagtegael
Poortwijk
Piekenhoef
Kadijken
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions